Nieuws

Het weer, de Olympische Spelen en veilig rijden. Dit is het nieuws van dinsdag 23 augustus

Het gesprek van de dag is ongetwijfeld: de warmte. Daar waren we na de vele buien en de grijze lucht ook wel aan toe. Daarnaast staat het nieuws vandaag opnieuw in het teken van de Olympische Spelen, want de sporters worden in Amsterdam ontvangen. En dan is er ook nog een campagne tegen appen op de fiets. © Omroep Gelderland
EDE - Het gesprek van de dag is ongetwijfeld: de warmte. Daar waren we na de vele buien en de grijze lucht ook wel aan toe. Daarnaast staat het nieuws vandaag opnieuw in het teken van de Olympische Spelen, want de sporters worden in Amsterdam ontvangen. En dan is er ook nog een campagne tegen appen op de fiets.
Net nu voor één regio de vakantie voorbij is, wordt het warm. Zomerse temperaturen van 26 à 27 graden. En die temperatuur loopt de komende dagen op. En wellicht loert zelfs een hittegolf.

Zie:

Speciale dag voor de olympische sporters

De olympische sporters worden vandaag welkom geheten op het evenemententerrein bij de RAI in Amsterdam, waar ook de publieke huldiging plaats zal vinden. Het wordt in ieder geval een speciaal moment voor de Gelderse medaille-winnaars:
  • Eerbeekse Elis Ligtlee op de keirin (goud)
  • Peter Wiersum uit Wichmond en Kaj Hendriks uit Wageningen in de 'mannen 8' (brons) bij het roeien
  • Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde (BMX) (zilver)
  • Xan de Waard uit Renkum (halve finale met Nederlands vrouwenteam) hockey (zilver)
Omroep Gelderland volgt de ouders van Elis Ligtlee op deze speciale dag in Amsterdam. Vanavond komt het verslag op TV Gelderland en is dan natuurlijk ook hier terug te vinden.

Zie ook:

Appen op de fiets, levensgevaarlijk

Niet alleen jongeren maken zich er wel een schuldig aan. Een Whatsappje dat al fietsend wordt verstuurd. Of even Facebook checken op een saaie lange weg. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland vindt het gevaarlijk. 
Bij 20 procent van de ongevallen onder jongeren was op de een of andere manier een mobiele telefoon in het spel. Reden voor een campagne en die start vandaag op middelbare school Het Streek in Ede.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!