Nieuws

Krijgt Groenlo weer zijn eigen biertje?

Man kijkt naar plannen voor bierbrouwerij in Huize Adriana
Het begon in 1615 toen Grolsch zijn eerste biertje brouwde in die stad. Dat duurde tot 2004 en wie Groenlo zei, zei Grolsch. Groenlo werd de stad van het bier. Nu zijn er vergevorderde plannen om Groenlo weer zijn eigen bier te geven. © Omroep Gelderland
GROENLO - Het begon in 1615 toen Grolsch zijn eerste biertje brouwde in die stad. Dat duurde tot 2004 en wie Groenlo zei, zei Grolsch. Groenlo werd de stad van het bier. Nu zijn er vergevorderde plannen om Groenlo weer zijn eigen bier te geven.
Gisteravond kwamen zo'n 150 mensen kijken naar de plannen van drie initiatiefnemers om in Huize Adriana een brouwerij te beginnen.
Een maand geleden werden buurtbewoners al geïnformeerd. Toen bleek dat er veel vragen waren over eventuele geuroverlast en over het aantal verkeersbewegingen.

Verklaring van geen bedenkingen

Die opmerkingen zijn nu verwerkt in een nieuw plan. Het college van burgemeester en wethouders wil de raad vragen om een 'verklaring van geen bedenkingen' af te geven. Daarmee kan de vergunningsprocedure gestart worden.

Geduld

De bierliefhebber zal nog wel even tot 2018 geduld moeten hebben voordat het eerste biertje uit de tap of fles komt. Als het allemaal doorgaat, hopen de brouwers per jaar zo'n twee miljoen flessen bier te brouwen. Er is overigens nog geen naam voor het bier bedacht.