Nieuws

Hoogzwangere egel krijgt zes jongen na reddingsactie dierenambulance

Een hoogzwangere egel heeft dankzij een reddingsactie van Dierenambulance Nederrijn zes gezonde jongen gekregen. Als de medewerkers van de dierenambulance er niet waren geweest had de moeder het waarschijnlijk niet overleefd. © Dierenambulance Nederrijn
WAGENINGEN - Een hoogzwangere egel heeft dankzij een reddingsactie van Dierenambulance Nederrijn zes gezonde jongen gekregen. Als de medewerkers van de dierenambulance er niet waren geweest had de moeder het waarschijnlijk niet overleefd.
De egel was in Wageningen in het water gevallen en was volgens de dierenambulance niet in orde. Op de centrale van de dierenambulance werd de egel in een doosje gehouden om zo bij te komen van haar avontuur.
Toen een medewerker het doosje later weer open deed zag hij tot zijn grote verrassing niet één egel, maar zeven. De egel was blijkbaar hoogzwanger en door de stress bevallen.
Foto: Dierenambulance Nederrijn
De jongen zagen er volgens de dierenambulance allemaal goed uit en begonnen gelijk bij de moeder te drinken. Inmiddels is de moeder met haar jongen naar een opvang gebracht.
Luister naar Thijs Devlin van de Dierenambulance Nederrijn op Radio Gelderland
Op de foto hieronder is één van de jongen, die nog geen uur oud was, gefotografeerd door de medewerkers van de Dierenambulance Nederrijn.
Foto: Dierenambulance Nederrijn