Nieuws

Zomer in Gelderland: Breedeweg in oostelijke sferen (gesloten)

GROESBEEK - Vandaag zijn we weer aan de Duitse grens, in de gemeente Berg en Dal. We zijn in het kerk- en campingdorp Breedeweg! In dit blog houden we je op de hoogte van de verrichtingen van het team en de laatste ontwikkelingen in het dorp.
14.00 Het middagblog vind je hier.
13.55 Teamleden Johanna en Angela hebben zich even teruggetrokken. Op zoek naar het verhaal van de dag.
13.40 De naaimachines worden voorzien van nieuwe garen.
13.20 Verslaggever Laurens Tijink zocht vanochtend samen met teamcoach Roland Coenen een droog plekje op. Het werd de St. Antoniusparochie in het centrum van Breedeweg. Wie is toch die Antonius waar de scène vanavond over gaat?
13.00 Ook vandaag helpen er weer een heleboel kinderen mee. Lekker scheuren!
12.40 Geen woestijn zonder.. zand!
12.20 Radioverslaggever Laurens Tijink was vanochtend in Klein Amerika. Een historische locatie, want tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit een belangrijk landingsgebied in de operatie Market Garden.
12.00 Neee! Breedeweg is de opdracht kwijt.
11.40 Oh Oh! De EHBO kast is geplunderd. Kom maar op met die mummies!
11.20 Nieuw-Dijk heeft gisteren de meeste stemmen gescoord: 381! Daar kan Breedeweg wel overheen, toch? Vergeet dan niet om vóór 17.00 je foto in te sturen via de Omroep Gelderland-app.
11.00 Breedeweg start op. De taken worden verdeeld en er worden mensen geregeld. 
10.40 En dit is 'm dan: Antonius.
10.20 De kerk waar we hier vlak bij staan is genoemd naar Antonius. Nou zijn er in elk geval twee heiligen die de naam Antonius dragen maar deze Antonius, zo kunnen we aan de buitenkant van de kerk zien, was Antonius van Egypte. Hij wordt gezien als voorvader van de monniken.

Zijn verhaal zien we vanavond terug op televisie. Toen Antonius twintig jaar was, stierven zijn ouders. Na een verschijning van God gaf hij alle bezittingen aan de armen en trok zich in eenzaamheid in de woestijn terug. Later voegden andere christenen zich bij hem en vormden één van de eerste gemeenschappen van monniken in zijn klooster van Sint-Antonius in de Oostelijke Woestijn van Egypte.

In het publiek zien we farao's, mummies en monniken.

We zoeken daarbij ook iemand die zich weg cijfert voor anderen.

10.00 Altijd leuk, teams die samen ontbijten! We zijn vandaag weer aan de Duitse grens, in Breedeweg!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!