Nieuws

PvdA heeft schoon genoeg van gedoe rondom slachterij Hilckmann uit Nijmegen

De PvdA in de Tweede Kamer heeft schoon genoeg van het gedoe rond slachterij Hilckmann in Nijmegen. Kamerlid John Kerstens vindt dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zich publiekelijk uit moet spreken dat elk bedrijf zich aan de regels moet houden bij het uitkeren van een ontslagvergoeding. Dus ook Hilckmann. © Archief
NIJMEGEN - De PvdA in de Tweede Kamer heeft schoon genoeg van het gedoe rond slachterij Hilckmann in Nijmegen. Kamerlid John Kerstens vindt dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zich publiekelijk uit moet spreken dat elk bedrijf zich aan de regels moet houden bij het uitkeren van een ontslagvergoeding. Dus ook Hilckmann.
'Het wordt tijd dat er een einde komt aan de lijdensweg voor de ex-werknemers. Het is elke keer weer wat', aldus Kerstens. 'Het past allemaal niet bij goed werkgeverschap.'
Vakbond FNV maakte donderdag bekend dat Hilckmann weigert ex-werknemers een financiële vergoeding - de zogenoemde transitievergoedingen - te betalen. Volgens FNV-bestuurder Wilma Daams zijn de bestuurders van de slachterij bang dat ze bij uitbetaling ervan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden.

21 miljoen euro

De soap rondom Hilckmann begon begin dit jaar toen de slachterij plotseling bekendmaakte de deuren te sluiten vanwege 'sterk gewijzigde marktomstandigheden'. Dit nieuws kwam enkele maanden nadat de gemeente Nijmegen 21 miljoen euro naar de slachterij had overgemaakt.
De gemeente en Hilckmann zijn in een juridische strijd gewikkeld over de terugbetaling van dit geld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!