Vitesse verliest van Newcastle, Van Wolfswinkel maakt eerste minuten

Vitesse heeft zaterdagmiddag in Engeland een oefenwedstrijd met 3-2 verloren van Newcastle United. De Arnhemmers stonden bij rust met 3-0 achter. © Vitesse
ARNHEM - Vitesse heeft zaterdagmiddag in Engeland een oefenwedstrijd met 3-2 verloren van Newcastle United. De Arnhemmers stonden bij rust met 3-0 achter.
In de 22ste minuut nam Newcastle de leiding. Matt Ritchie schoot op doel en via Kelvin Leerdam kwam de bal op ongelukkige wijze achter doelman Eloy Room terecht. Tien minuten voor rust werd het 2-0, nadat Dwight Gayle de bal simpel binnen kon tikken. De 3-0 viel rap daarna en kwam op naam van Jack Colback. Hij kopte binnen na een voorzet van Ayoze Pérez.

Opleving na rust

Vitesse had in de eerste helft dus niets in te brengen tegen de ploeg uit de Championship, de Engelse eerste divisie. Na de pauze was dat anders. Nathan deed in de 53ste minuut wat terug. Hij scoorde uit een corner van de Japanner Ota. De Arnhemmers hadden vervolgens de smaak de pakken en maakten ook snel de aansluitingstreffer. Guram Kashia scoorde uit een vrije trap van Lewis Baker, verder kwam de ploeg van trainer Henk Fraser niet.

Van Wolfswinkel scoort (bijna)

Een hoogtepunt in de tweede helft was de rentree van Ricky van Wolfswinkel. De spits keerde eerder deze week terug naar Vitesse. Hij deed een half uur mee als vervanger van Yuning Zhang. Hij was eenmaal in de buurt van een treffer, alleen aan de verkeerde kant van het veld.
Voor Vitesse begint de competitie over exact een week met een uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!