Nieuws

De strijd tussen de dorpen nadert: Zomer in Gelderland begint bijna

Vlnr: eindredacteur Ralph Tip, verslaggever Alberto Radstake en assistent-coach Bo van Pul
Het is nu nog rustig in dorpen als Wehl, Bredeweg en Wekerom. Maar dat gaat veranderen: Zomer in Gelderland begint maandag weer.
ARNHEM - Het is nu nog rustig in dorpen als Wehl, Bredeweg en Wekerom. Maar dat gaat veranderen: Zomer in Gelderland begint maandag weer.
Presentator Rob Kleijs blikte vrijdagmiddag vooruit op Radio Gelderland met Ralph Tip en Alberto Radstake van het programmateam en Bo van Pul van het team Wehl, dat maandag het spits afbijt en is te volgen op radio, tv en internet.
Beluister hier de vooruitblik op Radio Gelderland
Vier weken, twintig dorpen. Met elk een team van tien mensen. En dat team krijgt een opdracht om 11.20 uur, van een verslaggever van Radio Gelderland. Door allerlei opdrachten te vervullen kan het dorp 1000 euro verdienen voor een goed doel in het dorp, maar het gaat vooral om de felbegeerde eretitel: die van Mooiste Dorp van Gelderland. Bo van Pul van het team in Wehl is optimistisch: 'we hopen het bezoekersrecord te breken. Er zijn zelfs mensen die nu in het westen wonen die ervoor terugkomen.'
Eindredacteur Ralph Tip roemt de bindende kracht van het programma. 'Ik haal altijd de oude Veronicaleus erbij: we komen naar u toe deze zomer. We pretenderen als omroep dichtbij de mensen te staan, dat dit we met dit programma meer dan met welk programma dan ook. En als je ziet wat dit doet met de samenhang in de dorpen, dat is heel bijzonder. Mensen helpen massaal.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!