Nieuws

'Helft collega's dood, andere helft ziek,' werknemer Smit Draad Nijmegen baalt van uitspraak rechter

NIJMEGEN - 'Als ik kijk naar de mensen met wie ik gewerkt heb op de lak-afdeling, is ene helft dood en de andere helft ziek'. Werknemer Willem Schattevoet is teleurgesteld over de uitspraak van de rechter, die niet wil meegaan in een gezamenlijke eis van (oud)-werknemers van Smit Draad in Nijmegen tegen het bedrijf.
Die personeelsleden claimen ziek te zijn geworden door de arbeidsomstandigheden in het bedrijf  en willen een vergoeding.
Schattevoet werkte 25 jaar bij Smit Draad en heeft daar op alle afdelingen gewerkt. Hij zegt astma aan zijn werk te hebben overgehouden. 'Mijn arts heeft ook vastgesteld dat mijn klachten door mijn werk komen.'

Machine controleert adem

Hij slaapt nog altijd aan een machine die zijn in- en uitademen controleert. Hij vraagt zich nog steeds af wat er bij Smit Draad aan de hand is.
Willem Schattevoet had verwacht dat de rechter op de groepsclaim ingegaan zou zijn. 'Het is voor mij en mijn collega's en gezinsleden erg belangrijk, dat ze willen erkennen dat de klachten door het werk ontstaan zijn.'
De zaak is aangespannen door de vakbond FNV. De betrokken (oud)-werknemers moeten nu individueel een zaak tegen Smit Draad aanspannen om een schadeclaim gehonoreerd te krijgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!