Nieuws

Honderden mensen nemen afscheid van de Oranje Generaal uit Elst

ELST - Winfried Witjes is vandaag begraven. Hij werd bekend als de Oranje Generaal uit Elst. Op 24 juli overleed Witjes op 58-jarige leeftijd in het harnas, toen hij onderweg was naar Schiphol om de Olympische sporters uit te zwaaien. Hij kreeg een hartaanval.
Tussen 09.30 en 11.30 uur kon iedereen die afscheid wilde nemen, terecht in de St. Werenfriduskerk aan Dorpsstraat in Elst. Ook was er publiek welkom bij de uitvaartdienst die om 12.00 uur begon. Witjes werd niet in zijn kleding als Oranje Generaal begraven. 'Wel zullen er rondom de kist verschillende uitingen te zien zijn', vertelde zijn broer Frits Witjes eerder.
Veel mensen, die afscheid kwamen nemen van de Oranje Generaal, droegen iets oranjes. Een sjaal, een shirt, soms een oranje accent op de kleding, Binnen in de kerk lag Witjes opgebaard in een net pak met daaromheen zijn oranje generaalspak, een wereldbeker en het blauwe uitshirt van het Nederlands team, dat hij van de KNVB kreeg. Op een scherm werden oude foto's getoond, onder meer van zijn kledingwinkel die hij ooit oranje schilderde en oude krantenpagina's.

Van Persie toont medeleven

Ook werden er Twitter-berichten getoond van bekende voetballers, die hun medeleven betuigden. Uiteraard ontbrak de video niet, waarin te zien was dat Witjes de aanvoerdersband van Robin van Persie kreeg.

'Super sociale kerel'

Zijn broer Frits noemt het medeleven 'ongelofelijk. Wij wisten niet dat hij zoveel vrienden had.' Een vriend, waarmee Witjes in een camper door Zuid-Afrika trok tijdens het WK in 2010 noemt hem een super sociale kerel. 'Dat oranje pak was echt zijn ding, zijn vlucht toen het de laatste jaren zakelijk minder ging. Geen wedstrijd zal meer dezelfde zijn.'
Na de diensten is Witjes in besloten kring begraven.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!