Nieuws

Het nieuws van de dag: rechtszaak tegen mogelijke brandstichter Hierden en Burning Man in Gelderland

Brand in het YMCA-clubhuis (Foto archief: Frans Annot)
In het nieuws vandaag: de rechtszaak tegen de man die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht bij een YMCA-clubhuis in Hierden, het begin van het festival Burning Man en nog één kans om wielrenster Annemiek van Vleuten te spreken voor ze naar Rio vertrekt.
HIERDEN - In het nieuws vandaag: de rechtszaak tegen de man die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht bij een YMCA-clubhuis in Hierden, het begin van het festival Burning Man en nog één kans om wielrenster Annemiek van Vleuten te spreken voor ze naar Rio vertrekt.

Verdachte brandstichting voor rechter

De 26-jarige man die ervan wordt verdacht het clubhuis van YMCA Hulshorst in Hierden in brand te hebben gestoken, komt vandaag voor de rechter.
Het clubhuis brandde begin januari volledig af. Volgens de politie zagen getuigen kort voor de brand een man met een brandende toorts in zijn hand. De man werd later die avond aangehouden in een opvanghuis en maakte volgens de politie een verwarde indruk. 

Festival Burning Man Nederland begint

Het festival Burning Man Nederland, begint vanavond bij Radio Kootwijk. Het evenement is over komen waaien uit de Verenigde Staten en kenmerkt zich doordat deelnemers zelfvoorzienend moeten zijn. Volgens deelnemers is het een experimentele samenleving.
Zo wordt er geen gebruik gemaakt van geld, maar van geven. Op Omroep Gelderland ziet u vandaag de beelden van de opbouw van het evenement.

Van Vleuten op weg naar Rio

En het is nog maar een week voordat de Olympische Spelen van start gaan. In Arnhem laat een aantal vrouwelijke wielrenners zich voor het laatst zien voordat de dames vertrekken naar Brazilië. Onder hen Annemiek van Vleuten uit Wageningen.
Het is voor Van Vleuten de tweede keer dat ze meedoet aan de Olympische Spelen, in Rio rijdt ze de wegwedstrijd.