Nieuws

'Behoud bus Geldermalsen-Tiel; trein duurt langer en is te duur'

Volgens de reizigersorganisatie Rover Rivierenland wil Arriva buslijn 43 opheffen. De buslijn verzorgt de verbinding tussen Geldermalsen en Tiel. Volgens de vervoersmaatschappij wordt de lijn relatief weinig gebruikt . © Archief
GELDERMALSEN - Volgens de reizigersorganisatie Rover Rivierenland wil Arriva buslijn 43 opheffen. De buslijn verzorgt de verbinding tussen Geldermalsen en Tiel. Volgens de vervoersmaatschappij wordt de lijn relatief weinig gebruikt .
Rover is een petitie gestart om de buslijn te behouden of vindt dat Arriva met een goed alternatief moet komen. Ze vreest dat de reiziger door het opheffen aangewezen wordt op de 'veel duurdere trein'. Bovendien neemt de reistijd toe omdat er eerst naar het station gelopen moet worden.
Arriva zegt dat er elk jaar opnieuw gekeken wordt naar vraag en aanbod van reizigers. Van buslijn 43 wordt relatief weinig gebruik gemaakt en daarom is de lijn in de dienstregeling voor 2016 voorlopig geschrapt.
Wel gaat het volgens Arriva om een voorstel, dat voorgelegd is aan reizigersvereniging Rocov. Die kan daar nog op reageren en advies uitbrengen voor eventuele veranderingen. Pas in het najaar wordt de dienstregeling definitief gemaakt.
Zie ook: De website van Rover met informatie over de petitie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!