Nieuws

Mevrouw Smits uit Arnhem is in haar nopjes met haar dopjes: 'Vierdaagsewandelaars bedankt!'

Mevrouw Smits is heel blij met alle ingezamelde dopjes.
Mevrouw Smits uit Arnhem zamelde tijdens de Vierdaagse liefst 25.000 plastic doppen in voor de opleiding van een blindengeleidehond. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Mevrouw Smits uit Arnhem zamelde tijdens de Vierdaagse liefst 25.000 plastic doppen in voor de opleiding van een blindengeleidehond.
Maar om alle gulle gevers persoonlijk te bedanken, is ondoenlijk. Dus kwam mevrouw Smits donderdag spontaan naar de studio van Radio Gelderland om bij presentator Ronald van den Bosch alle Vierdaagselopers te bedanken voor het doneren van de doppen.
Beluister hier het gesprek tussen mevrouw Smits en presentator Ronald van den Bosch

Zelfgemaakte sweater

Hoewel het vorige week verzengend heet was, stond de toch al ietwat op leeftijd zijnde mevrouw Smits langs de route in een zelfgemaakte sweater, met daarop de tekst 'Ik ben in mijn nopjes met mijn dopjes'. Drie dagen lang stond ze er liefst, met naast haar een enorme container met plaatjes van labradors erop, waar de wandelaars hun doppen in kwijt konden. 'Zo spontaan waren die mensen! En de mensen hadden best wel dorst. Ik kon ze bijna niet meer bedanken, ik had bijna geen stem meer. Sommige mensen zijn zelfs omgelopen om me nog extra doppen te geven. Ze noemden me mevrouw Dopje'. glundert ze.
Mevrouw Smits in de studio van Radio Gelderland
Met de opbrengst van doppen worden opleidingen voor blindengeleidehonden betaald. 'Ik heb al spontaan een mooie naam gedacht voor de hond: Koda.' Degene voor wie de hond is blijft anoniem. Mevrouw Smits mocht na al haar goede werk van presentator Ronald van den Bosch uiteraard een verzoekplaatje aanvragen en haar keuze vatte de bloedhete maar mooie week wel samen: Bloed, zweet en tranen van Andre Hazes.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!