Nieuws

Middelpunt van Nederland krijgt opknapbeurt

Er wordt druk gewerkt aan de herinrichting van natuurgebieden De Goudsberg en het Luntersche Buurtbosch bij Lunteren. Daarbij krijgt ook het Middelpunt van Nederland een opknapbeurt. © Omroep Gelderland
LUNTEREN - Er wordt druk gewerkt aan de herinrichting van natuurgebieden De Goudsberg en het Luntersche Buurtbosch bij Lunteren. Daarbij krijgt ook het Middelpunt van Nederland een opknapbeurt.
De plek waar het Middelpunt van Nederland is - gemarkeerd door zwerfkeien - wordt opnieuw ingericht. Ook wordt er een nieuw netwerk van wandel-, fiets- en ruiterpaden aangelegd in het bosgebied (met een oppervlakte van 1100 hectare) om het aantrekkelijker te maken voor bezoekers.
Volgens overlevering is de Lindeboomsberg het geografisch middelpunt van Nederland, met evenveel land ten noorden en ten zuiden ervan, en evenveel land ten oosten en ten westen. Dat wil zeggen: vóór de drooglegging van de grote IJsselmeerpolders. (Bron: Wikipedia)
Omdat het gebied onder de Natura 2000-wetgeving valt, zijn er ter compensatie op andere plekken wandelpaden en paden voor mountainbikers afgesloten en beplant. Eind dit jaar moeten alles klaar zijn.
Verslaggever Justin Hendriks bij de werkzaamheden bij het middelpunt: