Nieuws

Restaurant Humphrey's in Nijmegen kan fluiten naar schadevergoeding

Het filiaal van restaurant Humphrey's in Nijmegen kan fluiten naar geld van de gemeente. De zaak aan de Vismarkt eiste compensatie voor het afsluiten van de Waalkade in 2014 toen een damwand was verzakt. © pixabay.com
NIJMEGEN - Het filiaal van restaurant Humphrey's in Nijmegen kan fluiten naar geld van de gemeente. De zaak aan de Vismarkt eiste compensatie voor het afsluiten van de Waalkade in 2014 toen een damwand was verzakt.
De verzakking en de daaropvolgende langdurige afsluiting van de Waalkade begon medio 2012. In juni 2014 ging de kade weer open nadat de 660 meter lange stalen damwand tussen de spoorbrug en de Grotestraat was vervangen.
Verschillende horeca-ondernemers liepen door de afsluiting inkomsten mis en zijn door de gemeente gecompenseerd. Ook Restaurant Humphrey's wilde geld van de gemeente. Het restaurant liep naar eigen zeggen ruim een ton aan inkomsten mis.
De gemeente zei vorig jaar al dat het bedrijf de schade moest afwentelen op het moederconcern. Daarop ging het filiaal in Nijmegen in beroep. De gemeente heeft de zaak daarom nog een keer bekeken, maar houdt voet bij stuk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!