Nieuws

Machinebouwer Apeldoorn gaat gras van golfbanen maaien in Groot-Brittannië

Illustratie: www.royalreesink.com
Royal Reesink in Apeldoorn neemt onderdelen van Lely Holding in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken over. Het gaat om de distributie van machines voor onderhoud van golfbanen en openbaar groen en TYM compact tractors.
APELDOORN - Royal Reesink in Apeldoorn neemt onderdelen van Lely Holding in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken over. Het gaat om de distributie van machines voor onderhoud van golfbanen en openbaar groen en TYM compact tractors.
Gerrit van der Scheer van de machinebouwer zegt: 'Met deze overname versterken wij onze positie in de markt van golfbaanonderhoudsmachines en machines voor onderhoud van openbaar groen.' De activiteiten gaan verder onder de naam Reesink Turfcare.
Hoeveel euro met de overname gepaard gaat, is niet bekendgemaakt, maar de financiering gebeurt door een verhoging van de bankfinanciering van 170 miljoen naar 185 miljoen euro.
Onlangs werd bekend dat het Apeldoornse concern vanaf 17 augustus van de beurs verdwijnt. Reesink bereikte onlangs een akkoord met een consortium rond investeerder Gilde voor een overname. Het overnameconsortium heeft inmiddels bijna alle aandelen van Reesink in handen.