Nieuws

Fikse straffen Eibergenaren voor handel in cocaïne

Twee mannen uit Eibergen en een man uit Haaksbergen zijn dinsdag veroordeeld voor cocaïnehandel, wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.
ZUTPHEN - Twee mannen uit Eibergen en een man uit Haaksbergen zijn dinsdag veroordeeld voor cocaïnehandel, wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.
Een 30-jarige Eibergenaar werd het zwaarst gestraft. Hij kreeg een celstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Zijn 26-jarige plaatsgenoot werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.
Hun 32-jarige kompaan uit Haakbergen kreeg 24 maanden cel waarvan 8 voorwaardelijk.

Georganiseerde handel

De mannen werkten bijna twee jaar samen in de cocaïnehandel en volgens de rechtbank in Zutphen gebeurde dit op een georganiseerde manier.
Aan hun straffen zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moeten zij onder andere meewerken aan controles op drugs- en alcoholgebruik, zo vaak als de behandelaren dit noodzakelijk vinden.
In hetzelfde onderzoek veroordeelde de rechtbank een 26-jarige man uit Eibergen voor medeplichtigheid aan de handel in cocaïne en wapenbezit. Hij kreeg een celstraf van 50 dagen, waarvan 33 voorwaardelijk.