Nieuws

Zaterdag zeggen zijn fans de Oranje Generaal uit Elst vaarwel

Winfried Witjes, ook wel bekend als de Oranje Generaal uit Elst, wordt zaterdag in zijn woonplaats begraven. Witjes overleed zondag 24 juli aan een hartaanval toen hij onderweg was naar Schiphol om de Olympische sporters uit te zwaaien. © ANP
ELST - Winfried Witjes, ook wel bekend als de Oranje Generaal uit Elst, wordt zaterdag in zijn woonplaats begraven. Witjes overleed zondag 24 juli aan een hartaanval toen hij onderweg was naar Schiphol om de Olympische sporters uit te zwaaien.
Tussen 09.30 en 11:30 uur is er de mogelijkheid om afscheid te nemen in de St. Werenfriduskerk aan de Dorpsstraat in Elst. Om 12 uur is er ook nog een uitvaartdienst. Zowel het afscheid in de kerk als de uitvaartdienst zijn voor het publiek te bezoeken. De kist zal 's ochtends al in de kerk staan.
Na de diensten zal de 58-jarige Witjes in besloten kring worden begraven. Witjes zal overigens niet als Oranje Generaal in de kist liggen, zo laat de familie weten. 'Wel zullen er rondom de kist verschillende uitingen te zien zijn', waaraan te zien is dat hij de Oranje Generaal was, aldus zijn broer, Frits Witjes.
De familie verwacht een behoorlijke belangstelling voor de uitvaart.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!