Nieuws

Apeldoorner stalkt vrouw maandenlang; 240 uur werkstraf

Een man uit Apeldoorn heeft een werkstraf van 240 uur gekregen, omdat hij een vrouw maandenlang stalkte. Ook legde de rechtbank hem een voorwaardelijke gevangenisstraf op van drie maanden en moet hij de vrouw een schadevergoeding betalen.
ZUTPHEN - Een man uit Apeldoorn heeft een werkstraf van 240 uur gekregen, omdat hij een vrouw maandenlang stalkte. Ook legde de rechtbank hem een voorwaardelijke gevangenisstraf op van drie maanden en moet hij de vrouw een schadevergoeding betalen.
De man van 41 kwam bij de politie in beeld, omdat de vrouw hem opgaf bij het televisieprogramma Gestalkt van SBS. De man stuurde de vrouw maandenlang heel veel bedreigende en intimiderende sms'jes en ook reed hij vaak langs haar huis.
Daarnaast maakte hij zich diezelfde periode schuldig aan smaad; de Apeldoorner heeft onder een valse naam op Facebook de vrouw het verwijt gemaakt dat ze geen goede moeder zou zijn en dat zij seksverslaafd was.
Behalve de werkstraf moet de man ook een schadevergoeding van 1000 euro betalen. Waarom hij het op deze vrouw voorzien had is niet bekend.