Nieuws

Stukje varen en de fiets mag mee: de pendelboten varen weer

Voor het vierde achtereenvolgende jaar varen vanaf dinsdag 26 juli toeristische pendelboten over de Rijn, de Waal en het Pannerdensch kanaal. © Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen
ARNHEM - Voor het vierde achtereenvolgende jaar varen vanaf dinsdag 26 juli toeristische pendelboten over de Rijn, de Waal en het Pannerdensch kanaal.
Van 26 juli tot en met 23 augustus zijn er elke dinsdag op drie trajecten vaartochten. De opstapplaatsen liggen tussen Rees in Duitsland, Nijmegen en Arnhem. 

Heen en weer

Er zijn drie vaartochten die verzorgd worden door verschillende rederijen. Rederij Tonissen vaart heen en weer tussen Nijmegen en Emmerich. Rederij Witjes verzorgt de pendelboot tussen Nijmegen en Tolkamer. Bij het traject Rees-Arnhem kunnen passagiers ook in Emmerich, Tolkamer en Doornenburg op- en uitstappen.

Elektrische fiets kan mee

Volgens Erwin Akkerman van het regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen zijn de vaartochten populair: 'De elektrische fiets kan mee. En dat is bij de reguliere vaardiensten onmogelijk of lastig.'
Radiopresentator Corine van Dijk in gesprek met Erwin Akkerman: