Nieuws

Vitesse haalt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij KNVB

Edwin Petersen is het nieuwe hoofd jeugdopleiding van Vitesse. Hij komt over van de KNVB, waar hij onder meer trainer was van Oranje onder 16, assistent bij Oranje onder 19 en manager talentontwikkeling. © Vitesse
ARNHEM - Edwin Petersen is het nieuwe hoofd jeugdopleiding van Vitesse. Hij komt over van de KNVB, waar hij onder meer trainer was van Oranje onder 16, assistent bij Oranje onder 19 en manager talentontwikkeling.
Petersen (47) tekent voor drie jaar in Arnhem. Hij is de opvolger van Gerry Hamstra, die technisch manager bij sc Heerenveen is geworden. Hamstra was bij Vitesse zeven jaar lang hoofd van de jeugdopleiding.
'De club heeft goed voor ogen hoe Vitesse moet spelen en hoe spelers en trainers zich moeten ontwikkelen om bij te dragen aan de resultaten', vindt Petersen. 'Op dat fundament wil ik verder borduren. Daarnaast probeer ik, met mijn ervaring, de veelal jonge jeugdtrainers verder te laten ontwikkelen', zegt hij op de website van Vitesse.
Petersen werkte ook voor de jeugdopleiding van PSV en hij was assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding bij FC Edmonton in Canada.