Nieuws

Gesnapt! 26 bezoekers Zwarte Cross nog te zat om te rijden

LIEVELDE - 26 Zwarte Crossgangers hadden maandagochtend nog te veel alcohol in hun bloed om te mogen rijden. Dat meldt de politie.
Na afloop van het festival heeft de politie tussen 7 en 13 uur op de Hamelandweg (N313) weggebruikers op alcohol gecontroleerd. Van de 3000 gecontroleerde bestuurders bleken er 26 nog te veel restalcohol in hun bloed te hebben.
Restalcohol is het percentage alcohol dat in het bloed overblijft na een te korte nachtrust. Het menselijk lichaam heeft 1 of 1,5 uur nodig om een standaard glas alcohol af te breken. Het gaat dus niet om mensen die maandagochtend alcohol hebben gedronken.
Tegen de 26 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Onder hen waren vijf beginnend bestuurders. Van vier bestuurders (van wie twee beginnend bestuurders) is het rijbewijs ingevorderd.
Vorig jaar werden 5514 bestuurders gecontroleerd en kregen 30 bestuurders proces-verbaal, van wie veertien beginnende bestuurders. Toen werd ook nog gecontroleerd op de Twenteroute en werd van één beginnend bestuurder het rijbewijs ingevorderd.