Nieuws

Het nieuws van de dag: slapen tussen de haaien in Burgers’ Zoo en alcoholcontrole bij Zwarte Cross

Een grote alcoholcontrole op de vertrekroute van het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, slapen tussen de haaien in Burgers’ Zoo in Arnhem en de start van Ome Joop's Tour. Dat komt er vandaag voorbij in het Gelderse nieuws. © Burgers’ Zoo
ARNHEM - Een grote alcoholcontrole op de vertrekroute van het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, slapen tussen de haaien in Burgers’ Zoo in Arnhem en de start van Ome Joop's Tour. Dat komt er vandaag voorbij in het Gelderse nieuws.

Grote controle

De politie houdt vandaag een grootschalige alcoholcontrole op de vertrekroute van het Zwarte Cross-terrein in Lichtenvoorde. Het festival zit er weer op en veel bezoekers vertrekken vanochtend naar huis. Het is gebruikelijk dat er op de maandag na het evenement alcoholcontroles worden gehouden. Vorig jaar liepen hierbij dertig mensen tegen de lamp

Westervoortsebrug gaat dicht

De Westervoortsebrug bij Westervoort is de komende zes weken afgesloten. Er vindt groot onderhoud plaats. Het verkeer kan omrijden via de A12. In 2011 werd er ook al aan de brug gewerkt, de komende weken wordt alles afgerond. De werkzaamheden zijn nodig om de brug ook de komende jaren te kunnen blijven gebruiken.

Ome Joop's Tour van start

Ome Joop's Tour gaat vandaag van start in Arnhem. Kinderen tussen de 10 en 12 jaar die zelf niet op vakantie kunnen, mogen mee en trekken in de komende weken op de fiets door Nederland. De finish is op woensdag 3 augustus, ook in Arnhem. De deelnemers brachten de afgelopen nacht al door op Papendal.

Slapen tussen de haaien

In Burgers’ Zoo in Arnhem slapen komende nacht twee mensen tussen de haaien. Het is voor de eerste keer dat dit door de dierentuin wordt toegestaan. Daarmee worden het dus de eerste gasten ooit in het 'Shark Week Hotel’. De slaapgasten zijn winnaars van een prijsvraag van televisiezender Discovery Channel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!