De Graafschap wint geheim oefenduel van ploeg uit Saudi-Arabië

De Graafschap heeft zaterdagavond een geheime oefenwedstrijd tegen Al-Taawoun uit Saudi-Arabië gespeeld. De Doetinchemmers wonnen het duel met 4-0. © Michiel Fukking
DOETINCHEM - De Graafschap heeft zaterdagavond een geheime oefenwedstrijd tegen Al-Taawoun uit Saudi-Arabië gespeeld. De Doetinchemmers wonnen het duel met 4-0.
Al-Taawoun, dat wordt getraind door voormalig De Graafschap-trainer Darije Kalezic, kreeg na twintig minuten spelen de eerste tegentreffer te verwerken. Tim Keurntjes gaf een voorzet vanaf de middenlijn, waarmee spits Dean Koolhof wel raad wist. Hij kopte de bal onberispelijk binnen.
In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Dat was na de pauze wel anders, daarin waren de Doetinchemmers heer en meester. Vincent Vermeij kwam in de ploeg en tekende voor twee doelpunten. De 2-0 was een intikkertje en de 3-0 een kopbal. Vijf minuten voor tijd bepaalde Alexander Bannink de eindstand op 4-0.
Het duel werd gespeeld in Heelsum. Dat moest van de burgemeester van de gemeente Renkum echter geheim blijven.
Opstelling De Graafschap voor rust: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Kaak, Keurntjes; Bannink, Diemers, Smeets, Driver; Versteeg en Koolhof.
Opstelling De Graafschap na rust: Heusinkveld; Nieuwpoort, Lammers, Kaak, Keurntjes; Bannink, Diemers, Smeets (68. El Hammouchi), Driver; Versteeg (72. De Koning) en Vermeij.