Nieuws

Weer grote nederlaag voor NEC, 5-1 uit tegen Zulte Waregem

NEC is voor de derde week op rij met flinke cijfers van het veld gespeeld. Uit tegen Zulte Waregem werd het 5-1.
WAREGEM - NEC is voor de derde week op rij met flinke cijfers van het veld gespeeld. Uit tegen Zulte Waregem werd het 5-1.
Afgelopen week verloren de Nijmegenaren van Achilles'29 (5-1) en Hannover 96 (5-2). Trainer Peter Hyballa speelde met de beoogde basiself. Stefan Mauk (foto) maakte zijn debuut voor NEC, Janio Bikel begon als hangende rechtsbuiten.
NEC hield in het begin gelijke tred met de Belgische subtopper. In de twaalfde minuut opende Dario Dumic met een kopbal de score na een goed aangesneden vrije trap van Julian von Haacke. 
Na een ongelukkige handsbal van Wojciech Golla kreeg Zulte Waregem een strafschop. Marco van Duin stopte de inzet van Leye, maar die scoorde alsnog in de rebound. NEC speelde heel compact en oogde degelijk. Alleen offensief kwam er weinig uit. Maar na ruim een half uur werd het toch 2-1 toen Vetokele helemaal vrij werd gelaten en hij ongehinderd in mocht schieten. Gregor Breinburg was daarna dichtbij de gelijkmaker met een afstandsschot, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Leye schoot een vrije trap prachtig in de kruising. Na een mooie aanval was Vetokele dichtbij de 4-1, maar Van Duin kon de bal onderscheppen.
Na rust werd de falende spits Mihai Roman gewisseld en ook Julian von Haacke werd vervangen, waardoor Bikel op het middenveld terecht kwam. Van Duin had de nodige moeite met een kopbal van Vetokele. NEC kon zelf maar weinig uitrichten. Even later schoot Brebels uit vrije positie hoog over. Namens de Nijmegenaren was Owusu-Abeyie één keer dreigend toen hij door kwam op snelheid.
Daarna begonnen beide trainers te wisselen. Bij Zulte Waregem kwam oud Vitessenaar Onur Kaya in het veld. Hij was dichtbij de 4-1.
Vlak voor tijd redde Van Duin nog op een kopbal van De Fauw. En via een stiftbal over de NEC-doelman zorgde Leye voor de verdiende 4-1. En Kaya maakte op fraaie wijze de vijfde treffer. Al bij al lijkt NEC nog lang niet klaar voor de competitiestart over minder dan twee weken.
Opstelling: Van Duin; Heinloth (Buwalda), Dumic, Golla, Dyrestam (Leiwakabessy); Von Haacke (Owusu-Abeyie), Mauk, (Lundholm), Breinburg; Bikel, Roman, (Sleegers), Ofosu (Rayhi).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!