Nieuws

Vierdaagse van twee extremen

Het is de laatste dag van de 100ste vierdaagse en we blikken terug op onze Goede Doelenlopers die hun doel de hele week promoten. Hoe is het ze vergaan deze internationale wandeltocht? Hoe beviel de 55km, een afstand, die niet jaarlijks wordt uitgezet? Wat waren hun bijzondere momenten? Hier leest u hun ervaringen.
ARNHEM - Het is de laatste dag van de 100ste vierdaagse en we blikken terug op onze Goede Doelenlopers die hun doel de hele week promoten. Hoe is het ze vergaan deze internationale wandeltocht? Hoe beviel de 55km, een afstand, die niet jaarlijks wordt uitgezet? Wat waren hun bijzondere momenten? Hier leest u hun ervaringen.

Voor kinderen loopt Mieke de Vierdaagse

Mieke de Riemer geniet met volle teugen van deze laatste Vierdaagse dag. Ze hielp kinderen de dag van Wijchen door. Een tweeling vond de tocht zwaar. Nu loopt ook De Riemer straks de Via Gladiola over. Voor het goede doel. Ze loopt voor een project voor kinderen die gevlucht zijn uit Syrië. Het is een project van UNICEF.

Loeien voor het goede doel

Hans Trapman uit Apeldoorn wil tijdens de vierdaagse geld ophalen voor koeien. Lees (link naar vorige bericht) hier waarom.
Hij heeft er deze 100ste wandeltocht twee bij elkaar gelopen. Hij geniet zichtbaar van het wandelfestijn.

Jack Sparrow is er ook

Hij valt op tijdens de intocht Jack, de kapitein bekend van speelfilm The Pirates of the Caribbean. Ook nog eens voor een goed doel: Stichting Hulp Haïti Driel. Hij deelt vandaag stickers uit, ruim 1.000 aan alle kinderen langs de kant. Daar gaat hij deze laatste vierdaagse dag van genieten.

Van der Tak geniet van intocht

Connie van der Tak loopt voor stichting Zo. Van der Tak vindt de intocht het mooiste moment. De vrijdag is een prachtige dag. Ze genoot ook van Groesbeek en van de Zevenheuvelenweg. We hebben in Tiel een spaarpot neergezet en we weten dus nog niet hoeveel er straks naar stichting Zo gaat. De stichting organiseert leuke activiteiten voor mensen met een beperking. Tot nu toe staat de teller op 100 euro. Het geld wordt gebruik om bijvoorbeeld instrumenten te vervangen van het orkest de Boemeltjes.

Klaas genoot van de regen 'dat bracht ons tot elkaar'

We hadden allebei de schoenen zeiknat. We hebben elkaars voeten gedroogd. We zaten er flink doorheen toch was het een mooi omdat we op elkaar waren aangewezen. Nu schijnt de zon en zijn we klaar voor de Via Gladiola. De laatste kilometers vlak voor het eind punt. Klaas haalt daar zijn 10e kruisje op, Stefan de 2e.
De twee hebben vier keer 50 km afgelegd.

Roland Peters emotioneel deze laatste dag

Peters loopt samen met Mieke Giesen voor stichting Matchis. Voorheen stamceldonorbank. Roland Peters vader is onlangs overleden. Bij de begrafenis lag het Vierdaagse kruisje zelfs op de kist. Nu loopt hij de 55 kilometer voor hem. Dit zal emotioneel zijn maar ook mooi.

'Het is voor mij de zwaarste vierdaagse'

Boven gemiddeld zwaar, zwaarder dan andere jaren zegt Hans Wouters. Maar de sfeer is elk jaar top. Ik ga volgend jaar toch weer van start, het blijft verslavend. Ook al was ik na de wolkbreuk helemaal doorweekt.
Wouters loopt voor het goede doel. Voor een school in Indonesië, op Sumatra bekijk het hier.

'Vierdaagse van twee extremen'

Aad Goppel loopt voor het Helen Dowling Instituut en heeft goed gelopen ondanks alle regen.'Het verliep vlotjes. Ik vind de 100ste vierdaagse er een van extremen, de hitte en dan weer onweer. Eerst veel natte handdoeken in de nek daarna poncho aan. Maar het publiek maakt het goed. Willem Alexander rijdt nu langs zegt hij lachend. Ach ja het is leuk dat de Koning van Nederland naar zo'n evenement kan komen. Ik heb al mijn zevende kruisje opgehaald. Voor het Helen Dowling Instituut heb ik 500 euro opgehaald. Het instituut zorgt voor psychologische hulp bij kanker. Ook Bert Blonk loopt daarvoor en hij is elke dag ruim op tijd binnen en geniet ook met volle teugen van deze 100ste editie.

Wandeltocht en watergevecht voor stichting Kinderdroomwens

De 16 jarige Tycho van Brink loopt samen met zijn moeder Ingrid van Brink de 55 kilometer vier dagen lang. Ze lachen elke dag en genieten zichtbaar. Ze hebben weinig getraind én toch lopen ze ook zo in herkenbare roze shirts van www.ikwilopvallen.nl de Via Gladiola op.  Gisteren genoten de twee van meerdere watergevechten met hun waterpistolen. Beide zetten zich ook nog eens in voor stichting Kinderdroomwens. (foto stuur ik)

Dinsdag vielen enkele goede doelenlopers uit

De jongste zoon van de familie Bouw uit Nunspeet werd na de eerste dag ziek. Leon stond samen met zijn vader Klaas en broer Stefan op en wilde van start. Maar hij had zoveel overgeven dat hij verzwakt was. Hij stopt en blijkt last te hebben van een zonnesteek. Ook binnen de familie Vreugdenburg uit Maarssen zijn er afhakers. Moos (14) heeft op de eerste dag al last van zijn lies. Op de tweede dag na 8 kilometer stopt Moos, ook Sal besluit niet verder te gaan.Hij heeft last van blaren. Niet alléén de jonge kerels stoppen dinsdag met de wandeltocht der tochten. Ook Eline Hagen uit Nijmegen ligt er uit nadat ze haar enkel verzwikt. Ze baalt er stevig van.