Nieuws

Hitte, onweer & watergevechten onze Goede Doelenlopers blikken terug op de Vierdaagse

Hasse Horvers (11)
Het is de laatste dag van de 100ste vierdaagse en we blikken terug op onze Goede Doelenlopers die hun doel de hele week promoten. Hoe is het ze vergaan deze internationale wandeltocht? Hoe beviel de 55km, een afstand, die niet jaarlijks wordt uitgezet? Wat waren hun bijzondere momenten? Hier leest u hun ervaringen.
ARNHEM - Het is de laatste dag van de 100ste vierdaagse en we blikken terug op onze Goede Doelenlopers die hun doel de hele week promoten. Hoe is het ze vergaan deze internationale wandeltocht? Hoe beviel de 55km, een afstand, die niet jaarlijks wordt uitgezet? Wat waren hun bijzondere momenten? Hier leest u hun ervaringen.

Vier keer 55 kilometer lopen voor Lars die in een rolstoel zit

Stefan Vreugdenburg uit Maarssen wil zijn 14 jarige zonen en vriend een lesje leren, géén games maar wandelen. Stefan is het gelukt om Friso op de been te houden. 55 kilometer per dag leggen de heren samen af maar Moos en Sal vielen de tweede dag na 8 kilometer helaas af. Stefan en Friso lopen vrijdag nog en worden verrast door een bui en onweer. De twee krijgen vuilniszakken om zo droog te blijven. Het viertal loopt voor www.larsnaarschool.nl Lars is geboren met zuurstofgebrek en heeft hierdoor lichamelijke beperkingen. Hij praat via een stemcomputer en krijgt zo ook les. Maar er is te weinig begeleiding voor hem. Dat moet veranderen vinden Stefan, Moos, Sal en Friso. Op de Via Gladiola Stefan en Friso binnengehaald.

Hasse (11) 'Liever een zitzak dan een 4daagse kruisje'

Onze jongste deelneemster Hasse Horvers loopt voor stichting Haarwensen. Ze heeft haar streefbedrag al gehaald, ruim 2.000 euro. Een vriendin van de 11-jarige Hasse heeft een haarziekte waardoor ze nauwelijks haar heeft. Dit heeft Hasse aangegrepen en daarom loopt ze nu voor stichtinghaarwensen. Zelf heeft ze ook haar gegeven aan de stichting. Hasse valt op bij de intocht want ze wandelt met de club van 100. Je kan ze makkelijk herkennen aan de 100 blauwe ballonnen. Kindercorrespondent Rietveld neemt de kinderen mee deze 100ste vierdaagse. Verder kijkt Hasse uit naar het vierdaagse kruisje maar ze kijkt nog meer uit naar de lamzak. Ze krijgt van de club van 100 een soort zitzak, 'daar kijk ik veel meer naar uit, zegt ze met een lach.

Femke stapt stoer door om kinderdromen uit te laten komen

Enthousiasme van het publiek en de mensen om me heen dat maakt de Nijmeegse vierdaagse voor mij geweldig zegt Femke van Woezik. Ze loopt samen met haar vader Wilton voor Make-A-Wish. Femke heeft géén blaren gelopen, haar paps twee. Femke vindt het geweldig dat met de opbrengst van de actie meer kinderdromen uit kunnen komen!. Het mooiste moment van deze 100ste vierdaagse vindt ze de intocht op de Via Gladiola. Haar opa en oma, moeder en zusjes Madelief en Annabel juichen de twee dan toe!

Hermien heet Jet door de 4daagse

Enthousiast loopt Hermien van den Heuvel de 30 kilometer. Ze is een ervaren loopster met een missie. Ze wil dat een specifieke behandeling van Lyme patiënten op den duur ook in Nederland verkrijgbaar is. Door de 4daagse heet ze Jet. Want Hermien loopt voor Lyme-patiënt, Mariette (Jet) Livestro uit Nijkerkerveen. Zij heeft de chronische ziekte van Lyme. Door mee te doen aan de vierdaagse hoopt Hermien geld op te halen voor de behandeling van 'Jet' haar ziekte. 'Ik krijg veel reacties onderweg' zegt ze enthousiast.

Geen blaren hoeven lopen voor de kinderen in Kenia

Wilma de Bruin uit Ermelo loopt 40 kilometer voor Stichting Gertin. Een stichting die zich in zet voor kinderen in Kenia die last hebben zandvlooien. Ze kruipen onder voet waardoor ze ontstoken raken. Met een badje waterstofperoxide kunnen de kinderen geholpen worden. De Bruin zou er blaren voor over hebben maar die liep ze niet zegt ze vrolijk terwijl ze de laatste kilometers wandelt. 'Normaal heb ik er wel één' gaat ze verder. De Bruin geniet van het enthousiasme langs de kant tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse. Ze probeert Koning Willem Alexander op de foto te zetten. De Bruin heeft trouwens bijna duizend euro opgehaald voor de stichting Gertin.

Lopen voor meer onderzoek naar borstkanker

Betsy Lokhorst uit Vierhouten geniet ook van de laatste dag van de 100ste Nijmeegse Vierdaagse. Ze loopt voor het Radboud Oncologiefonds. Ook loopt ze voor haar dochter Gea. Ze heeft het BRCA1 gen. Luister hier naar een interview onderweg met verslaggever Vera Eisink.

Elke stap voor een betere toekomst voor de vrouwen in de prostitutie

Tanja Blokland voor stichting Bright Fame, schouder aan schouder zo als ze zelf zegt. Dat werd heel letterlijk genomen soms zegt ze lachend. De stichting probeert vrouwen in de prostitutie te helpen. Zo proberen ze te werken aan een betere toekomst voor de vrouwen. De gesprekken onderweg met alle wandelaars dat vindt Blokland het mooiste van de Nijmeegse vierdaagse. Straks spelt ze haar 9e vierdaagse kruisje op.