Nieuws

Zo zoeken Gelderlanders verkoeling deze hete dag

OOSTERBEEK - Op deze hete dag zoeken Gelderlanders verkoeling aan strandjes of in fonteinen. Veel kinderen moeten echter nog naar school deze week. Om hun leerlingen tegemoet te komen organiseren veel basisscholen grote watergevechten.
Bijvoorbeeld op basisschool De Paasberg in Oosterbeek was het vanmorgen een waar waterballet. Alle leerlingen van de school deden mee met het watergevecht. 'Ik spuit gewoon om me heen en ik kijk wel wie ik raak. Ik spuit ze allemaal lekker nat', grijnst David uit groep 6.

Kapotte airco's

Reparateurs van airco's maken overuren, veel systemen begeven het namelijk door de hitte. De monteurs doen goede zaken, maar het is ook afzien. 'Ik meet hier nu 38,5 graden', vertelt monteur Eric Smits, terwijl hij op het dak van zorgcentrum De Zonnekamp in Doetinchem de airco repareert. 'Het zorgt voor een hoop klandizie, maar het zijn wel dagen die veel energie kosten.'

Nog warmer

Binnen genieten de bewoners van een ijsje ter verkoeling, want de temperatuur in hun woonruimte is flink opgelopen. Gelukkig kunnen bewoners als Gerard Huisman hun pech goed relativeren. 'Het is warm, maar we keken net naar Omroep Gelderland en daar zagen we de Vierdaagse-lopers en die hebben het natuurlijk nog warmer.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!