Nieuws

Wat is er met hem aan de hand? Oh, hij speelt Pokémon Go

MAURIK - Waar rennen die mensen met hun mobiele telefoon achteraan? Grote kans dat het spelers zijn van het spel Pokémon Go. Ook in Gelderland is het spel een grote rage. Op het Kerkplein in Maurik verzamelden zich maandagavond zo'n dertig Pokémon Go-spelers om de virtuele stripfiguurtjes te vangen.
De spelers bleven niet alleen op het Kerkplein, maar gingen er ook met scooters en auto's op uit om het spel te spelen.
Af en toe valt het spel stil, dan zijn de servers overbelast.

Zwarte Cross: wat moeten we hier mee aan?

Ook de Zwarte Cross lijkt niet aan de rage te ontkomen. Er is al een Facebook-evenement aangemaakt 'Pokémon vangen op de Zwarte Cross'.
Deze moeder vraagt aan de Zwarte Cross of haar dochter 'even toegang kan krijgen' tot het terrein, vanwege een Pokémon daar.
Zwarte Cross deelt de tweet op de Facebookpagina. 'Kan iemand ons vertellen wat we hier mee aan moeten?'

Pokémon Go-gamers zorgen voor 'verdachte situaties'

Een wijkagent in Winterswijk werd het afgelopen weekend geconfronteerd met een dronken Pokemon Go-speelster. Het gedrag van de gamers leverde al enkele malen een melding van verdachte situaties op', aldus de wijkagent.
De politie in Dieren werd ook al geconfronteerd met Pokémon Go-spelers. Ze vonden het maar verdacht, twee jongens die midden in de nacht het politiebureau staan te filmen. Het bleek onschuldig te zijn. 

Zie:

Deze video legt uit wat de grap van het spel is:

De voordelen van het spel

Terwijl er op de sociale media wordt gewaarschuwd voor de gevaarlijke situaties die het Pokémon vangen kan veroorzaken, zijn er ook voordelen. Deze Achterhoekse moeder is er blij mee:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!