Nieuws

Nijmeegs slachthuis Hilckmann dient klacht in tegen advocatenkantoor Dirkzwager vanwege belangenverstrengeling

Archieffoto
Het Nijmeegse slachthuis Hilckmann gaat volgende week een tuchtklacht indienen tegen Dirkzwager Advocaten en Notarissen. Volgens Sander Drijber, de advocaat van het slachthuis, is er namelijk sprake van een belangenverstrengeling.
ARNHEM - Het Nijmeegse slachthuis Hilckmann gaat volgende week een tuchtklacht indienen tegen Dirkzwager Advocaten en Notarissen. Volgens Sander Drijber, de advocaat van het slachthuis, is er namelijk sprake van een belangenverstrengeling.
Het advocatenkantoor Dirkzwager vertegenwoordigt momenteel de gemeente Nijmegen in een zaak tegen het slachthuis over de levering van bedrijfspercelen van het slachthuis aan de gemeente. Eerder zou Dirkzwager in een nauw gelinkte zaak het slachthuis hebben vertegenwoordigd, aldus Drijber.
Het zou gaan om onderhandelingen tussen Hilckmann en vleeshandel Van Kempen voor een levering aan de gemeente Nijmegen. Bij die onderhandelingen trad Dirkzwager op als advocaat van Hilckmann. Een andere advocaat van Dirkzwager legde echter namens de gemeente beslag op een andere claim van Hilckmann. Daardoor kwam er geen overeenkomst tussen Hilckmann en Van Kempen over de levering.

Schaken op beide zijden van het bord

'Het advocatenkantoor bleek dus aan beide zijden van het bord te schaken', vertelt Drijber. 'Pas toen duidelijk werd dat het slachthuis overwoog de zaak bij de deken van de Orde van Advocaten aan te brengen, liet de andere advocaat van Dirkzwager de beslaglegging opheffen.'
Volgens Drijber moet Dirkzwager zich vanwege dit conflicterend belang terugtrekken als adviseur van de gemeente  Nijmegen. Het advocatenkantoor laat in een reactie aan Omroep Gelderland weten niet te willen reageren op het bericht.

Bemiddelingspoging

Drijber meldt ook nog dat de Orde van Advocaten al eerder een bemiddelingspoging heeft gedaan. Zonder succes. 'De Raad van Discipline gaat zich na het indienen van de tuchtklacht buigen over het handelen van Dirkzwager en de betrokken advocaten. En oordelen of het handelen tuchtrechtelijk laakbaar is', besluit hij.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!