Nieuws

De tuinkabouters van Lies Ruitenbeek verhuizen naar Dronten

Zeg je tuinkabouters, dan zeg je Lies Ruitenbeek. Haar hele tuin stond vol met kabouters. © Lies Ruitenbeek
AMBT DELDEN - Zeg je tuinkabouters, dan zeg je Lies Ruitenbeek. Haar hele tuin stond vol met kabouters.
Lies vertelde eerder in de rubriek van Gelderland Helpt op Radio Gelderland: 'Het is kinderlijk, maar ik heb iets met kabouters.' Alleen stond haar tuin zo vol, dat ze op zoek was naar een goede bestemming voor de kabouters.
Ruitenbeek: 'Mijn zoon woont op een camping; mensen gooien zomaar kabouters weg als die beschadigd of verfloos zijn. En dan komt-ie weer: "Mam, ik heb weer een hele bak vol patiënten voor je." De hele winter sta ik 's morgens om zes uur op en dan ga ik rustig zitten. Dan schilder ik kabouters. Maar onderhand had ik er al 75. Op een gegeven moment dacht ik: wat moet ik met al die kabouters?'

Kabouterliefhebbers

Om de puntige mannetjes zomaar weg te doen, ging Ruitenbeek te ver en dus zocht ze eigenlijk een goed adres voor haar uit de hand gelopen verzameling. Naar aanleiding van de oproep van Lies op Radio Gelderland en het tv-item dat onze collega's van RTV Oost maakten, kwamen er verschillende reacties binnen van kabouterliefhebbers die wel interesse hadden.
Frank van Dijk sprak op Radio Gelderland met Lies Ruitenbeek over de reacties op de oproep:

'Kom mannen, we gaan naar binnen'

Zo liet iemand weten dat de kabouters bij haar in de tuin allemaal een eigen hoekje hebben. 'In de herfst gaan ze allemaal naar binnen, omdat ik het zonde vind dat ze een hele winter buiten in de kou moeten staan. Dan maak ik een foto tussen de herfstbladeren en schrijf ik erbij: 'Kom mannen, we gaan naar binnen, het gaat koud worden', meldt ze.

Bedanken

Uiteindelijk zijn de kabouters deze week verhuisd naar het kabouterbos in Dronten. Het klikte gelijk met de nieuwe eigenaren: 'Het waren leuke mensen en ze vonden ze zo mooi en we hebben afgesproken om contact te houden', aldus Lies Ruitenbeek. Een aantal kabouters mochten blijven. De ex-eigenaresse: 'ik heb er nu nog een paar, het zijn niet de mooiste maar ik heb ze van mijn kinderen gekregen en die gaan dan ook niet weg'.
Ruitenbeek wil iedereen bedanken voor alle reacties die zij heeft ontvangen. 'Het ging mij om de kabouters en die zijn goed terecht gekomen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!