Nieuws

Nieuwe Experience App voor jubileum editie Airborne Wandeltocht Oosterbeek

OOSTERBEEK - Op de Utrechtseweg in Oosterbeek is maandagavond de ereboog geplaatst, als teken dat de Airborne Wandeltocht eraan komt. Het is de 70e editie van de grootste eendaagse wandeltocht, die op zaterdag 3 september wordt gehouden. Ter ere van dat jubileum komt er voor de deelnemers een nieuwe Airborne Wandeltocht Experience App uit.
De app informeert wandelaars over de plaatsen die bij de Slag om Arnhem een rol speelden. Daarmee kan de beleving van de wandeltocht worden vergroot, aldus de organisatie. Al wandelend word je dan geïnformeerd over plaatsen die er in september 1944 toe deden. De app is vanaf medio augustus te downloaden.

Ereboog

Om 20.00 uur maandagavond plaatste de interim burgemeester van Renkum Hein Bloemen samen met marsleider Wilma Luckel de blauwe Pegasus op de ereboog. De Pegasus, het paard met vleugels, is het symbool van de Britse 1e Airborne Divisie, die betrokken was bij de Slag om Arnhem.

Wandelend herdenken

De Airborne Wandeltocht in Oosterbeek is het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld en wordt gehouden ter herdenking aan hen die hun leven gaven voor onze vrijheid tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. De wandeltocht vormt de aftrap van de vele herdenkingen in en rond Arnhem, Oosterbeek, Driel en Ede, die later in september worden gehouden. 
De organisatie verwacht ruimt 35.000 wandelaars uit zo'n twintig landen.