Nieuws

Gestolen Veluwse fietsen op een stapel in Bunschoten

Gestolen Veluwse fietsen op een stapel in Bunschoten
De politie heeft in een woning en een schuur in Bunschoten-Spakenburg enkele tientallen fietsen teruggevonden die de laatste tijd zijn gestolen op de Veluwe en in Utrecht. Een Harderwijkse lokfiets leidde naar de verdachten.
ARNHEM - De politie heeft in een woning en een schuur in Bunschoten-Spakenburg enkele tientallen fietsen teruggevonden die de laatste tijd zijn gestolen op de Veluwe en in Utrecht. Een Harderwijkse lokfiets leidde naar de verdachten.
De tweewielers, waaronder veel E-bikes, lagen volgens de politie op grote stapels in een woning en een schuur aan Westdijk. Daar werden zes verdachten aangehouden op verdenking van heling. De zes, allen inwoners van Bunschoten, zijn tussen de 18 en 28 jaar oud. 
In totaal zijn 58 fietsen in beslag genomen. De politie gaat ervan uit dat ze zijn gestolen en zoekt naar de eigenaren, van wie vermoed wordt dat die nog niet allemaal aangifte hebben gedaan. Die zijn wel nodig om tot een zaak tegen de verdachten te komen. De meeste tweewielers zijn van het merk Gazelle. 

Lokfiets nekte de verdachten

De politie kwam bij de verdachten en de fietsen uit na het volgen van het signaal van een in Harderwijk gestolen lokfiets. Alle verdachten zitten vast voor onderzoek en verhoor.
Wie denkt dat zijn fiets mogelijk tussen de gevonden fietsen zit, en nog geen aangifte heeft gedaan, kan contact opnemen met de politie in Baarn via 0900-8844.