Nieuws

Meldkamer hulpdiensten platgebeld door stroomstoring: bel niet voor kleine problemen

Verkeerslichten Oosterbeek deden het ook even niet door de stroomstoring.
Door een stroomstoring in de omgeving van Arnhem worden de meldkamers in onze provincie platgebeld, maar dat is niet de bedoeling, zo zegt Jos Meeuwsen van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Door een stroomstoring in de omgeving van Arnhem worden de meldkamers in onze provincie platgebeld, maar dat is niet de bedoeling, zo zegt Jos Meeuwsen van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden.
Zo'n 55.000 huishoudens zijn getroffen door de stroomstoring en daardoor wordt de meldkamer overspoeld met belletjes. 'Er wordt gebeld over kleine ongemakken zoals een babyflesje dat niet warm gemaakt kan worden. Wij vragen  iedereen dringend niet te bellen voor kleine incidenten of informatie, zoveel lijnen hebben we niet. Bel alleen voor als er echte nood is', zegt de woordvoerster.
Voor informatie over de stroomstoring kunt u het beste de site van Omroep Gelderland in de gaten houden, of op de site van netbeheerder Liander kijken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!