Nieuws

'Downie' Luna (15) wil agent worden, maar dat kan niet; politie Zevenaar maakt haar dag

ZEVENAAR - Stel: je bent een meisje van 15 en je wilt graag bij de politie. Dan ga je die droom toch waarmaken? Luna wil niets liever, maar agent in Zevenaar zal ze nooit worden. Luna heeft een verstandelijke beperking en werkt bij Brownies & Downies in die plaats. Vrijdag werd ze 15 jaar. En wie verzorgde haar verjaardagscadeau?
Juist, de politie.
Op het politiebureau van Zevenaar kwam niet lang geleden een handgeschreven brief binnen. Van Luna's 10-jarige zusje Fee. Ze schreef dat politiemensen voor haar en haar grote zus echte helden zijn. Alleen Luna zal nooit een van hen kunnen worden, omdat ze het syndroom van Down heeft, schreef Fee.
Maar dat was niet alles. In de brief verzocht ze de politie om Luna op te zoeken op haar verjaardag op 1 juli. 'Luna wil graag gefeliciteerd worden door de politie. Ze is een topper en de beste zus ever!', besloot Fee haar brief. En wat deden de agenten op Luna's verjaardag? 
Onverwacht stond vrijdag opeens een hele groep politie-agenten op de stoep bij Brownies en Downies in Zevenaar, waar Luna werkt. Het was het team van Rivierenland-Oost. Met de politiebus mocht het meisje mee, ze zat op een echte politiemotor en kreeg een officieel politieshirt met alle namen van de agenten.