Nieuws

Proef op de Valleilijn: maar 1x keer in-en uitchecken tijdens de reis

Voor het eind van dit jaar gaan de NS en Connexxion een proef houden waarbij de passagier slechts eenmaal in- en uitcheckt. Nu is het nog zo dat bij iedere vervoersorganisatie dat afzonderlijk moet worden gedaan. De proef is een voorbode van een nieuw betalingssysteem voor het openbaar vervoer.
EDE - Voor het eind van dit jaar gaan de NS en Connexxion een proef houden waarbij de passagier slechts eenmaal in- en uitcheckt. Nu is het nog zo dat bij iedere vervoersorganisatie dat afzonderlijk moet worden gedaan. De proef is een voorbode van een nieuw betalingssysteem voor het openbaar vervoer.
Vijf jaar geleden werd de strippenkaart afgeschaft. De OV-chipkaart werd het nieuwe betaalmiddel voor het openbaar vervoer. Nu vijf jaar later blijkt dat ook deze kaart inmiddels zijn beperkingen heeft.
Gelders gedeputeerde Conny Bieze: ' We zijn op zich tevreden met de kaart . De beperkingen hebben te maken met de verschillende maatschappijen die het vervoer in Nederland verzorgen 'Zo is het niet mogelijk om gedurende je reis slechts 1 maal in en 1 maal uit te checken. Dat is wel wat we willen.'

Betaalsysteem

Volgens reizigersorganisatie Rocov  is dat een van de grote ergernissen van de huidige kaart. Het voortdurend in- en uitchecken op je reis. Voorzitter Ben Mouw: 'Als je met verschillende vervoersmaatschappijen onderweg bent, moet je daar wel voortdurend aan denken. Dat is niet wenselijk'
Ook de provincie Gelderland zou graag 1 betaalsysteem zien maar het feit dat daar 17 organisaties (vervoersmaatschappijen, reizigersorganisaties, overheden) bij betrokken zijn maakt dat er niet eenvoudiger op.
De Gelderse vervoersmaatschappijen zijn:
  • Arriva
  • Breng
  • Connexxion
  • NS
  • Syntus
  • Veolia