Nieuws

Agent die makelaar Saskia 'sloeg' bij rellen Geldermalsen wordt niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de agent niet die makelaar Saskia van Kessel zou hebben geslagen bij de rellen in Geldermalsen. Van Kessel stelde dat ze bij de rellen in Geldermalsen op 16 december 2015 hersenletsel heeft opgelopen door het optreden van de agent. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de agent niet die makelaar Saskia van Kessel zou hebben geslagen bij de rellen in Geldermalsen. Van Kessel stelde dat ze bij de rellen in Geldermalsen op 16 december 2015 hersenletsel heeft opgelopen door het optreden van de agent.
Het OM zegt alleen dat het optreden van de agent binnen alle proporties was.

'Agent heeft niet geslagen'

Volgens de makelaar uit Geldermalsen is zij door de politie op de grond geduwd en in elkaar geslagen. Op camerabeelden is volgens het OM te zien dat het wegsturen van mensen met gepaste dwang gebeurde. Op de beelden is te zien dat de agent zijn wapenstok omhoog brengt, maar niet slaat. Een andere agent maakt wel een slaande beweging, maar die klap lijkt haar niet te raken.

'Vrouw liep letsel pas later op'

De vrouw is na het incident in het ziekenhuis behandeld voor hersenletsel. Dit letsel heeft grote gevolgen gehad voor Van Kessel, zegt het OM. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat dit letsel pas later is opgelopen. Of er een verband is tussen de val van de vrouw en het letsel is niet goed vast te stellen, zo concludeert het OM.
Luister hier naar een gesprek met de advocate van Van Kessel, kort na het voorval.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!