Nieuws

Groot onderzoek onder ex IC-patiënten in regio Nijmegen

In de regio Nijmegen worden de komende vijf jaar zo'n 12.000 mensen gevolgd die in het verleden zijn behandeld op de Intensive Care van het Radboudumc, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en het Maasziekenhuis in Boxmeer. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In de regio Nijmegen worden de komende vijf jaar zo'n 12.000 mensen gevolgd die in het verleden zijn behandeld op de Intensive Care van het Radboudumc, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en het Maasziekenhuis in Boxmeer.
Als je op de Intensive Care terechtkomt, is er echt wel iets levensbedreigends met je aan de hand, maar volgens de ziekenhuizen 'overleeft' inmiddels ruim 80 procent van de opgenomen patiënten de IC. Toch is er nog te weinig bekend over de gevolgen van de tijdens de behandeling gemaakte keuzes op de langere termijn. En dan gaat het om kwaliteit van leven, de sociaaleconomische situatie van de patiënten, de zorg die ze na het ontslag uit de IC nodig hebben en wat de kosten daarvan zijn.
Het onderzoek volgt op een eerder aangekondigde nauwere samenwerking van de drie ziekenhuizen, en moet leiden tot verbetering van de IC-zorg en een betere voorlichting aan patiënten en familie over de gevolgen van een IC-opname.
Bij het onderzoek worden ook de belangenbehartigers van IC-patiënten betrokken, die verenigd zijn in een landelijke stichting
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!