Nieuws

Nijmeegs ziekenhuis komt met speciale Vierdaagsemaaltijd

Zelfs de kleuren kloppen. Met ingang van vrijdag 1 juli kunnen patiënten die zijn opgenomen in het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis kiezen voor een speciaal Vierdaagse-diner. © CWZ
NIJMEGEN - Zelfs de kleuren kloppen. Met ingang van vrijdag 1 juli kunnen patiënten die zijn opgenomen in het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis kiezen voor een speciaal Vierdaagse-diner.
De speciale maaltijd is op het menu gezet ter gelegenheid van de 100e Vierdaagse, die dit jaar gelopen wordt. En de patiënten houden er zelfs een speciaal gemaakt alternatief Vierdaagse-kruisje aan over. Daarom wordt de maaltijd aangeboden in een speciale bewaarverpakking, aldus het CWZ.
De in Vierdaagsekleuren uitgevoerde warme hap bestaat uit twee kleuren rijst (oranje en groen) met daaronder een kipdij in Biryanisaus. Verantwoordelijk voor de samenstelling van de maaltijd, die is gebaseerd op een gerecht dat in India wordt geserveerd bij feestelijke gelegenheden, is  chef-kok Pascal Jalhaij van de vaste maaltijdleverancier van het ziekenhuis.