Nieuws

Rus Valery Oyf in Raad van Commissarissen Vitesse

Bert Roetert (midden) stopt als voorzitter, Kees Bakker (rechts) volgt hem op
De Raad van Commissarissen (RvC) van Vitesse krijgt een nieuw gezicht. Valery Oyf vervangt per direct Bert Roetert, die terugtreedt. Kees Bakker wordt de nieuwe voorzitter. Naast hem hebben nu twee Russen een plaats in de RvC van de Arnhemse club.
ARNHEM - De Raad van Commissarissen (RvC) van Vitesse krijgt een nieuw gezicht. Valery Oyf vervangt per direct Bert Roetert, die terugtreedt. Kees Bakker wordt de nieuwe voorzitter. Naast hem hebben nu twee Russen een plaats in de RvC van de Arnhemse club.
De 59-jarige Roetert werd voorzitter van de RvC toen Merab Jordania in december 2013 vertrok. De Arnhemmer was tussen 2007 en 2011 al eerder preses van het Stichtingsbestuur van Vitesse. 'Mijn termijn zit erop. Ik ben nu ook 13 jaar in verschillende functies betrokken geweest bij de club. Dat is een mooie periode', zegt Roetert die nog wel aan de zijlijn betrokken blijft bij Vitesse. Samen met Cor Guijt en Jan Snellenburg neemt Roetert zitting in de Raad van Advies. Dat orgaan functioneert, nog meer dan de RvC, onzichtbaar op de achtergrond. 
Kees Bakker wordt binnen de RvC de nieuwe voorzitter en volgt daarmee Roetert op. De 73-jarige Bakker was al lid en krijgt nu twee Russische commissarissen naast zich. Naast Yevgeni Merkel (heeft Duits en Russisch paspoort) is oliemagnaat Valery Oyf de nieuwe man binnen de Raad van Commissarissen. De RvC heeft onder meer een belangrijke stem in wie hoofdtrainer wordt bij Vitesse.

Olie-industrie

Oyf is een relatie van oliemiljardair en Chelsea-baas Roman Abramovitsj en Vitesse-eigenaar Alexander Chigirinsky. 'Dat is inderdaad de kring waar Oyf vandaan komt', bevestigt Roetert. De 52-jarige Oyf heeft zijn vermogen ook grotendeels opgebouwd in de olie-industrie. De zakenman is op dit moment één van de zeven Board Directors van Higland Gold Mining Ltd. Dat bedrijf wint olie op verschillende plekken in Rusland. Eerder was Oyf ook werkzaam als vice-president bij Sibneft waar Abramovitsj jarenlang een meerderheidsbelang in had.
Screenshot: http://markets.investorschronicle.co.uk

Doelstellingen gehaald

Roetert bestrijdt dat Vitesse de nieuwe commissaris zonder zeggenschap in de maag krijgt gesplitst. Volgens Roetert heeft Vitesse eigenaar Chigirinsky juist gevraagd om wat meer meer betrokkenheid. Beide Russen kennen elkaar goed. 'Oyf zal dan ook af en toe op Papendal zijn', weet Roetert die met een goed gevoel terugkijkt op zijn lange periode als voorzitter. 'De doelstellingen zijn gehaald. Ik heb er heel veel tijd in gestopt en blijf natuurlijk op de achtergrond beschikbaar. Want Vitesse is mijn club.'

'Verheugd met Oyf'

De nieuwe voorzitter van de RvC, Kees Bakker, over de veranderingen: 'Er is veel waardering voor alle inzet van Bert Roetert de afgelopen jaren als voorzitter van de RvC. Nu zijn termijn is afgelopen neem ik het graag over. Ik ben verheugd over de komst van Valeriy Oyf die met zijn kennis en ervaring goed aansluit bij de visie en strategie van Vitesse om meer te investeren in internationale samenwerking en ontwikkeling van talent.”

Kapitaal op veld

Vitesse boekte de afgelopen jaren zichtbaar progressie bij de eigen opleiding als de scouting. Maar volgens Roetert is er meer. 'We hebben met het eerste elftal ook toonaangevend voetbal gespeeld. Daarnaast zijn de financiën op orde. We hebben fors geïnvesteerd in onze jeugdopleiding en je ziet nu ook dat vijf spelers bij de selectie zijn gekomen. Dat was ook de opzet. We willen ons kapitaal weer op het veld hebben en blijven in de toekomst bezig om onze ambitieuze plannen naar een hoger niveau te tillen.' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!