nieuws

Nieuw speciaalbierfestival in Julianapark Nijmegen

© Mout.
NIJMEGEN - Bierfestivals schieten uit de grond, zo ook in Nijmegen-oost. Dit weekend kunnen bierfliefhebbers daar terecht bij het nieuwe bierfestival Mout in het Julianapark. 50 brouwerijen, waaronder een aantal regionale, bieden er hun speciaalbieren aan.
Tijdens het festival zal niet alleen het speciaalbier uit flesjes en de tap stromen. 'Er zijn lezingen, muziek en er is aandacht voor het vakmanschap van de brouwers', vertelt Diede van Overbeek (29) die het festival samen met Tinus Wijkamp (30) van Café van Ouds in Nijmegen organiseert.
De mannen van Mout verwachten zo'n 2000 tot 3000 bezoekers per dag. 'Al durf ik het niet met zekerheid te zeggen, want het is natuurlijk een nieuw festival', gaat Van Overbeek verder. Aan de voorbereiding zal het in elk geval niet liggen. In het park zijn luifels geplaatst in verband met het wisselvallige weer.

Regionale bieren

Op het festival zijn Nijmeegse brouwers zoals Oersoep, Brouwtoren en Tripple-W aanwezig. Maar er is ook bier van over de grens te proeven, zoals Schneider Weisse uit Duitsland, Tanker uit Estland en BIIR en Nappar uit Spanje.
Het festival duurt van vrijdag tot met zondag en toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie.