Nieuws

Swingende agent terug bij de 100ste Nijmeegse Vierdaagse

Max Walg aan het werk.
De gemeente Nijmegen en de politie Oost-Nederland geven toestemming aan Max Walg, om nog één keer het verkeer te regelen op de Sint Annastraat en de Groenestraat tijdens de 100ste Nijmeegse Vierdaagse. © Facebook
ARNHEM - De gemeente Nijmegen en de politie Oost-Nederland geven toestemming aan Max Walg, om nog één keer het verkeer te regelen op de Sint Annastraat en de Groenestraat tijdens de 100ste Nijmeegse Vierdaagse.
Iedereen die iets met het wandelevenement heeft kent hem, Max Walg. De politie-agent die jarenlang het verkeer op de eerder genoemde kruising regelde. Hij maakte daar altijd een ware show van.
Inmiddels woont Walg in Frankrijk, maar voor de 100ste Vierdaagse zou hij graag nog een keer op de verhoging staan om het verkeer te regelen.
NEC-fanclub EnieSee startte een actie om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de wens van de agent. De politie en de gemeente Nijmegen hebben nu toestemming gegeven aan Walg. De agent staat tijdens de intocht, tussen 14.00 en 14.30 uur op de ton.