Nieuws

Verbolgen reacties op torenhoge winsten bij kleine zorgbedrijven

ARNHEM - Het nieuws dat kleine zorgbedrijven in Gelderland tonnen en soms zelfs miljoenen euro's winst opstrijken, maakt veel reacties los bij het publiek. Op het verhaal dat Omroep Gelderland gisteren naar buiten bracht, wordt veelal verbolgen gereageerd.
Bij Omroep Gelderland komen honderden berichten binnen van boze mensen, veelal via Facebook. 'Gelden die voor zorg bedoeld zijn, moeten daaraan besteed worden (...) stel hier ook een Balkenendenorm in!', reageert Sander Artz.
Hein van Buuren is ook fel: 'Baasjes die over de rug van zieke mensen gemeenschapsgeld innen, gewoon ordinair jatten en de overheid moet dit toch gewoon zien?' En ook Rob van Doorn is stomverbaasd: 'WTF! (...) Zijn ze helemaal gek geworden!'
Lees alle reacties op onze Facebookpagina: www.facebook.com/omroepgelderland/

De top 10

Omroep Gelderland zette de 10 meest winstgevende kleine zorgbedrijven in Gelderland op een rij.

Tekst en uitleg van de staatssecretaris

Ook vanuit politiek Den Haag zijn de reacties stevig. Verschillende Tweede Kamerleden willen tekst en uitleg van de staatssecretaris. Onder meer de SP, VVD en PvdA hebben Kamervragen gesteld. De PVV heeft een debat aangevraagd over de kwestie.
Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid heeft ook gereageerd op de berichtgeving. 'Van woekerwinsten kun je alleen maar boos worden. Dat geld moet gewoon naar de zorg. Ik roep gemeenten, zorgkantoren en verzekeraars op om hun contracten tegen het licht te houden zodat ze goed weten met wie ze voortaan wel en geen zaken doen', aldus Van Rijn tegen Omroep Gelderland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!