Nieuws

15 en 7 jaar cel voor fatale overval op Erik te Selle in Winterswijk

ZUTPHEN - Twee van de drie Moldaviërs die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Winterswijker Erik te Selle, moeten 15 en 7 jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Zutphen bepaald. Justitie had dezelfde straffen geëist. De derde verdachte werd eerder al in Moldavië veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.
Te Selle werd op 2 juli 2014 thuis overvallen. Zijn vrouw werd daarbij overmeesterd en gekneveld. De drie daders namen geld mee. Te Selle zelf werd na de gewelddadige overval gevonden bij zijn woning. Hij lag vastgebonden en met tape over zijn mond onder een zeil en bleek niet meer te redden.

Spijt

De twee mannen van nu 29 en 28 jaar zeiden eerder spijt te hebben van hun daad. Ze vertelden in de rechtbank dat ze alleen wat wilden stelen uit de tuin van Te Selle en dat ze de overval niet hadden gepland. Het feit dat ze twee rollen tape bij zich hadden, noemen ze toeval. De 29-jarige heeft de tape aangebracht op de mond van Te Selle. Daarnaast hebben de daders de vrouw van Te Selle anderhalf uur vastgehouden en vastgebonden.
De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier van justitie, twee weken geleden.
De broer van Te Selle hield tijdens die zitting een emotioneel betoog. 'Ik vind het walgelijk dat de verdachten zeggen dat ze dit niet hebben gewild. Ik zal ze nooit vergeven. Ze hebben onze broer letterlijk en figuurlijk laten stikken.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!