Nieuws

Oud-burgemeester Job Drijber (92) van Arnhem overleden

Job Drijber (rechts).
Job Drijber, oud-burgemeester van Arnhem, is op 92-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) © WikiCommons
ARNHEM - Job Drijber, oud-burgemeester van Arnhem, is op 92-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)
Drijber was VVD'er en was de burgervader van de gemeente Arnhem in de periode 1980-1989. Daarvoor was hij nog burgemeester in Zwolle en Middelburg en was hij ook wethouder in Leiden.
Sinds 1988 was Job Drijber ook erevoorzitter van de VNG. De oud-burgemeester van Arnhem liet in 2009 nog van zich horen toen hij samen met zijn opvolger Paul Scholten ageerde tegen de vestiging van het Nationaal Historisch Museum aan de Rijn in Arnhem.
In eerste instantie zou dit museum naast het Openluchtmuseum worden gevestigd, maar daar zagen de toenmalige directeuren Bijvank en Schilp van af. In 2010 besloot staatssecretaris Halbe Zijlstra dat het Nationaal Historisch Museum er helemaal niet zou komen vanwege bezuinigingen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!