Annemiek van Vleuten zevende op NK wielrennen

Annemiek van Vleuten
Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen is vrijdag zevende geworden bij het NK in Goeree-Overflakkee. © Omroep Gelderland
OUDDORP - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen is vrijdag zevende geworden bij het NK in Goeree-Overflakkee.
De titel ging naar Anouska Koster. Zij sprong vijf kilometer voor de finish samen met Janneke Ensing weg uit het peloton. Koster was de sterkste in de sprint. Marianne Vos won op 10 seconden achterstand de sprint van het peloton en veroverde brons.
Roxane Knetemann uit Nijkerk en Vera Koedooder uit Apeldoorn maakten lange tijd deel uit van de kopgroep (foto), maar kregen onderling onenigheid waardoor een voorsprong van twee minuten snel verdween.
Annemiek van Vleuten over het NK:
Van Vleuten probeerde het nog wel twee keer in de slotfase, maar zonder succes. "Dit was mijn minst mooie Nederlands kampioenschap uit mijn loopbaan. Het was geen lastige koers, pas in de laatste twee rondes schoot het in gang. Ik moest een beetje gokken in mijn eentje zonder ploeggenoten. Toen ik aanviel en werd teruggepakt, reed Anouska Koster weg en zij werd kampioen. Maar ik zat niet te slapen dat ik ze liet wegrijden. In de eerste ronde was er voor mij een valpartij die ik niet kon ontwijken. Dat kostte me wel wat, maar ik had de power van het NK tijdrijden nog in de benen, dus dat was geen probleem. Mijn week kan toch niet kapot met die rood-wit-blauwe trui van de tijdrit."
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!