Nieuws

Hoogwater, recreatiepontjes over de Waal varen niet

Mensen die dit weekend het water op willen met een pontje moeten iets anders bedenken. Bijna alle recreatiepontjes liggen stil, omdat de waterstand door de extreme regenval te hoog is. Het gaat om de pontjes bij Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Renkumse Veer, Rhenen-Lienden en Liniepont. © Archief, dit veer vaart wel over de Waal
BEUNINGEN - Mensen die dit weekend het water op willen met een pontje moeten iets anders bedenken. Bijna alle recreatiepontjes liggen stil, omdat de waterstand door de extreme regenval te hoog is. Het gaat om de pontjes bij Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Renkumse Veer, Rhenen-Lienden en Liniepont.
'Een niet al te best seizoen voor ons tot nu toe', vertelt Alex Kwakernaak van recreatiebedrijf Uit@waarde. 'En ik verwacht niet dat het heel snel beter gaat worden.'
De hoge waterstand komt door alle regen die in Nederland en in Duitsland is gevallen de afgelopen weken. Met name de regenval in Duitsland bepaalt hoe hoog het water hier staat.
'De grond raakt verzadigd en dan stroomt al het water regelrecht de rivieren in', aldus Kwakernaak. 'We hopen dat het de komende weken droger gaat worden en dat we snel weer open kunnen'.