Nieuws

De Graafschap moet nog altijd wachten, vandaag geen duidelijkheid over lot FC Twente

Geen uitspraak vandaag beroepscommissie KNVB, ook De Graafschap moet wachten
De beroepscommissie van de KNVB doet vandaag nog geen uitspraak in het hoger beroep dat FC Twente heeft aangespannen tegen de opgelegde degradatie. Daardoor moet ook De Graafschap nog wachten.
ARNHEM - De beroepscommissie van de KNVB doet vandaag nog geen uitspraak in het hoger beroep dat FC Twente heeft aangespannen tegen de opgelegde degradatie. Daardoor moet ook De Graafschap nog wachten.
Woordvoerder Koen Adriaanse bevestigde maandag tegenover Omroep Gelderland dat er maandag geen uitspraak komt van de beroepscommissie. Die heeft tot volgende week maandag de tijd om tot een beslissing te komen. 'We willen zo snel mogelijk duidelijkheid. Dat is belangrijk voor het Nederlandse voetbal, maar de commissie heeft de tijd tot 20 juni.'

Onafhankelijk

De Graafschap zit al weken in de wachtkamer. Als de beroepscommissie meegaat in het besluit van de licentiecommissie van de KNVB moet FC Twente dus verplicht degraderen. De beroepscommissie is een onafhankelijk orgaan. Het zal zich dus laten leiden door de redenen die de licentiecommissie eerder aanvoerde. Als Twente opnieuw in het ongelijk wordt gesteld, speelt de Achterhoekse club volgend seizoen weer in de eredivisie. De Tukkers worden gestraft vanwege financieel wanbeleid en fraude uit het verleden.
Vrijdag kon De Graafschap alvast een bescheiden feestje vieren toen de rechtbank Midden-Nederland bepaalde dat de KNVB in het gelijk werd gesteld. Twente verloor toen het kort geding dat het tegen de bond had aangespannen. Die rechtszaak stond los van de uitspraak die de beroepscommissie nog moet doen. Overigens kan Twente nog altijd in hoger beroep tegen de verloren rechtszaak maar de club uit Enschede heeft al laten weten dat waarschijnlijk niet te zullen doen.