Nieuws

Zomer in Gelderland: Wekerom

Als Zomer in Gelderland in Wekerom net zo'n succes wordt als vorig jaar bij de buren in Kootwijkerbroek dan tekenen we er voor! Twee grote tribunes, een plein vol met mensen en meer dan 1500 toeschouwers voor Zomer in Gelderland. Het was geweldig!
WEKEROM - Als Zomer in Gelderland in Wekerom net zo'n succes wordt als vorig jaar bij de buren in Kootwijkerbroek dan tekenen we er voor! Twee grote tribunes, een plein vol met mensen en meer dan 1500 toeschouwers voor Zomer in Gelderland. Het was geweldig!

Wekerom: 22 augustus op het dorpsplein

Wekerom is door het Wekeromse zand geliefd bij toeristen in binnen en buitenland. Dat Wekeromse zand is een uniek stuifzandgebied. Hier woonden in de prehistorie al mensen. Geldersch landschap en kastelen heeft hier dan ook een replica neergezet van een ijzertijdboerderij.
Er zijn plannen voor een uitkijktoren in dat Wekeromse Zand. Een kunstwerk moet het worden dat ook nog eens dient als prachtig uitzichtspunt. Ede TV maakte daarover een reportage:
Wekerom is ook de woonplaats van een van 's werelds beroemdste illustratrices, Marjolein Bastin. Hoewel ze zich zelf een ''gewone huisje-boompje-beestje-tekenaar'' noemt kreeg ze in 2013 een 'life time achievement'-prijs van de Amerikaanse wenskaartenindustrie. 
En Wekerom heeft een splinternieuw Kulturhus met een nog nieuwer dorpsplein ervoor. Daar gaat Zomer in Gelderland gehouden worden! Daar gaat team Wekerom vlammen!!!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!