Nieuws

Feestje bij Sint Maartenskliniek: tachtig jaar jong

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen staat stil bij het tachtigjarige bestaan. Dit gebeurt met onder meer een open dag, fotowedstrijd, een congres voor deskundigen en een museum. Vandaag wordt ook een beeld onthuld.
NIJMEGEN - De Sint Maartenskliniek in Nijmegen staat stil bij het tachtigjarige bestaan. Dit gebeurt met onder meer een open dag, fotowedstrijd, een congres voor deskundigen en een museum. Vandaag wordt ook een beeld onthuld.
De kliniek mag dan in 1936 in Nijmegen zijn begonnen, inmiddels heeft ze haar vleugels uitgespreid en biedt ze behandelingen en zorg onder meer ook aan in Boxmeer, Woerden en Tiel. In Tiel biedt de Sint Maartenskliniek poliklinische revalidatie in het ziekenhuis Rivierenland.
De Sint Maartenskliniek heeft naam gemaakt in binnen- en buitenland. Vorig jaar werd ze uitgeroepen tot beste kliniek van Nederland. Eind 2015 kwam het specialistische ziekenhuis nog in het nieuws met een robotpak waardoor mensen met een dwarslaesie weer kunnen lopen.
'We doen al tachtig jaar hetzelfde, maar de technieken zijn natuurlijk wel verbeterd en veranderd', zegt Mark van Houdenhoven van de Raad van Bestuur. Als voorbeeld noemt hij de behandeling van kinderen met scoliose, een s-vergroeiing van de rug. 'Deze kinderen kunnen weer normaal bewegen.'
De Sint Maartenskliniek was het eerste specialistische ziekenhuis van Nederland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!