Nieuws

Vandaag en morgen de berg op: Gelderland fietst en loopt Alpe d'Huzes

HUEZ - 'Ik kan te veel mensen in mijn omgeving opnoemen die te maken hebben met de ernstige ziekte kanker. Daarom wil ik op 2 juni 2016 weer een bijdrage leveren aan het bijzondere evenement Ad6: zo vaak mogelijk de berg op fietsen, als het me lukt weer 6 keer.'
Zo begint de tekst van Marten Kampen uit Elst op de website van Alpe d'Huzes. Hij en meer dan tweehonderd andere Gelderlanders doen vandaag of morgen mee aan de beklimming van Alpe d'Huez in de Franse Alpen om daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.
Corine van Dijk van Radio Gelderland belde hem vanochtend even na 6.00 uur wakker:
Kampen fietste in 2011 en 2012 de berg al op. 'Het plan was om voor dit jaar het stokje door te geven aan de kinderen. En dat is gelukt', vertelt hij in Huez. 'Ons team bestaat dit jaar uit negentien mensen.'
In feite zijn het twee teams; dat van Kampen bestaat uit 10 deelnemers en het jeugdteam, waarvan de jongste deelnemer 16 jaar is, bestaat uit 9.
Twee leden uit Elst arriveren vandaag nog in Huez. 'Eentje moest nog naar school', zegt Kampen. Vandaag gaan de eersten omhoog.
Totaal ruim 4000 Nederlanders zamelen dit jaar geld in voor de kankerbestrijding en daar doet Omroep Gelderland, samen met de andere regionale omroepen verslag van.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!